duminică, 7 septembrie 2008

Nu iti trebuie bani prea multi ca sa traiesti

A trait cu o lira pe zi timp de un an

Pentru ca toti prietenii ii spuneau ca arunca banii pe nimicuri, o profesoara din Bristol, Anglia, a pus pariu cu acestia ca, timp de un an, nu o sa cheltuiasca mai mult de o lira (n.r. - 4,7 lei) pe zi. Perioada stabilita s-a implinit recent, iar Kath Kelly a castigat.

Deoarece viata in Marea Britanie e foarte scumpa, femeia de 47 de ani s-a descurcat la inceput foarte greu. Erau zile in care simtea ca lesina de foame. Totusi, dupa cateva saptamani, Kelly si-a pus la punct o metoda prin care sa duca o viata imbelsugata cu doar o lira pe zi. Astfel, profesoara a inceput sa culeaga fructe din pomii de pe strada, a cumparat seminte de legume, pe care le-a plantat in gradina si a adunat mostre gratuite pentru diverse produse din revistele prietenilor sau de la distribuitorii din magazine. Mai mult, Kelly a inceput sa caute monede pierdute pe strada, a mers doar cu bicicleta si a renuntat la telefonul mobil si la internet.

Pentru a demonstra ca banii nu stau nici in calea excursiilor extravagante, femeia e calatorit in Franta gratuit, facand autostopul.


Sursa : Libertatea.ro

Un comentariu:

Adeline spunea...

Oh da! As vrea sa pot si eu renunta la toate si sa traiesc asa "ieftin"!