marți, 11 august 2009

Raportul FMI

Azi s`a dat publicitatii raportul celor de la FMI, iar iubitzii nostrii guvernanti au dedus ca trebuie sa stranga cureaua , si incepand de unde? Bineinteles de la saracime. Era si absurd sa inceapa cu cei care isi vad nestingheriti de afacerile murdare, jocuri de culise, delapidari , etc. Pana anul viitor, se vor disponibiliza multi (nu au vrut sa dea o cifra exacta ) bugetari pt ca statul roman are un deficit bugetar imens. Acum stimati domni guvernanti, eu , compatriot al vostru , supus la legile voastre (idioate) , platitor de taxe , va intreb urmatoarele:

Cu ce sunt de vina profesorii , care se daruiesc trup si suflet meseriei care o fac, iar dvs urmeaza sa disponibilizati in masa in acest domeniu ?

Cu ce sunt de vina cadrele medicale, care tot timpul lucra contra cronometru , sa salveze vieti omenesti ?

Cu ce sunt de vina cei ce supravegheaza legea ? Pe langa ca le`ati taiat sporuri , nici nu le oferiti conditiile necesare pentru buna desfasurare a meseriei pe care o fac.

Cu ce sunt de vina bugetarii din institutii publice, care desi nu fac mare lucru (la fel ca dumneavoastra ) macar tara se misca din cauza lor .

Si nu in ultimul rand, cu ce e vina omul de rand, care multumita hotararilor luate de dumneavoastra, va avea de suferit ? Cand se imbolnaveste, nu va fii tratat, pt ca dvs ati trimis medicii in concediu. Cand va avea nevoie de politie, nu va gasii pe nimeni , ca i`ati trimis in concediu . Cand va veni sa plateasca darile catre stat , nu va avea cui , pt ca ati trimis functionarii in concediu . Cand isi va da copilul la scoala, va constata cu stupoare ca nu sunt profesori care sa`l scoleasca, ca i`ati demis pe toti. Nu vi se pare ca tara merge intr`o directie gresita ?

Probabil ca cei alesi de noi vor ca toti sa murim de foame, impuscati , sau in cel mai rau caz in fata unui ghiseu , asteptand minunea sa deschida cineva. Mai bine mergem toti , sa ne facem ospatari (cum zicea primul om al statului.) O seara placuta

Un comentariu:

duces spunea...

Bravo tie, frumos comentariu si in primul rand real privind raportul FMI. meriti laude, ai pus punctul pe i.